У Нью-Йорку створили коаліцію «Площі Свободи» для підтримки України

У Нью-Йорку створили коаліцію «Площі Свободи» для підтримки України

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку створили «Коаліцію площі Свободи на Іст-Сайді», мета якої полягає у предметній допомозі та матеріальній підтримці України на тлі російської агресії. 

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу представник Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський.

За його словами, в місті оголосили про створення «Коаліції площі Свободи на Іст-Сайді у Нью-Йорку», мета якої – «не лише вияв солідарності з українським народом у протистоянні агресії рф, а й надання предметної допомоги та матеріальної підтримки, у тому числі біженцям на період їхнього тимчасового перебування у США».

Презентація ініціатив коаліції відбулася на Мангеттені в парку Карла Шурца, де зібралися десятки представників української громади. У ній узяли участь конгресвумен Керолін Мелоні, яка розповіла про свій законопроєкт, що забороняє США вести бізнес з компаніями, котрі працюють у російській федерації. депутатка Асамблеї штату Нью-Йорк Ребекка Сірайт. 

Також були присутні гендиректор Американського єврейського комітету Девід Гарріс, відома нью-йоркська телеведуча Ріта Косбі, депутати міськради та посадовці адміністрації Мангеттена. Очолив коаліцію відомий бізнесмен і філантроп Говард Тейч. На заході виступили генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов та генконсул Польщі Адріан Кубіцький.

 Фото: Володимир Ільченко
Фото: Володимир Ільченко

«До створення та назви коаліції надихнули слова Президента України, який у зверненні до Європарламенту 1 березня після ракетного удару по площі Свободи у Харкові, сказав: відсьогодні кожна площа в кожному місті нашої держави, як би вона не називалася, буде площею Свободи. На Іст-Сайді Манхеттена ми теж почули його заклик», - зазначив Добрянський.

Коаліція «Площі Свободи» на Іст-Сайді об’єдналася, щоб підтримати зусилля зі збору коштів та необхідних речей для України й українських біженців, а також висловити підтримку надзвичайній хоробрості та стійкості духу українського народу, ідеться в пресрелізі ініціативи.

«Ми закликаємо всіх зробити свій внесок у полегшення страждань українського народу та виступити з ним разом», - заявили в коаліції.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати Америки офіційно запровадили статус тимчасового захисту для українців, які під час війни опинилися в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-