Польська залізниця спрощує правила безкоштовного проїзду для українців

Польська залізниця спрощує правила безкоштовного проїзду для українців

Укрінформ
Українці, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від Укрзалізниці, оформлений для проїзду в Польщу, можуть надавати його для отримання безкоштовних проїздних документів. 

Про це АТ "Укрзалізниця" повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу - він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, а й надалі", - йдеться у повідомленні.

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців не змінюються. Тобто, скористатись безплатним проїздом у поїздах 2-го класу TLK та IC можуть такі категорії українців, які перетнули кордон з 24 лютого:

  • діти до 18 років;
  • жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки від 18 до 60 років з інвалідністю.
Читайте також: Українці, які постраждали від війни, зможуть лікуватися за кордоном - МОЗ

Маломобільним громадянам також треба пред'явити документи, що підтверджують їх інвалідність (українські також підходять). Якщо ж інвалідність видно неозброєним оком, документів можна не надавати.

Перевозити багаж і тварин українці можуть безкоштовно. З Польщі українці також можуть безкоштовно виїхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укрзалізниця", починаючи з 24 лютого, евакуювала понад 3,1 млн громадян із зон бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-