Україна очікує, що рф хоча б частково припинить бомбардування під час візиту Папи

Україна очікує, що рф хоча б частково припинить бомбардування під час візиту Папи

Укрінформ
Україна очікує, що росія призупинить бойові дії під час можливого візиту Папи Римського Франциска до Києва.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол України у Ватикані Андрій Юраш, повідомляє Reuters.

Юраш виступив через кілька годин після того, як зустрівся з Папою Франциском і вищими посадовими особами Ватикану, щоб офіційно вручити свої вірчі грамоти.

«Ми обговорили багато питань порядку денного прямо зараз, в першу чергу можливий візит Його Святості в Україну. Я навів ще аргументи, чому це потрібно реалізувати якомога швидше і саме в цих умовах», - заявив Юраш.

Читайте також: Папа Римський розгорнув привезений із Бучі український прапор

На думку посла, що якщо росія зрозуміє, що Папа Римський поїде в Україну, то припинить бомбардування хоча б у центральній і північній частині.

За словами Юраша, водночас він розуміє, що росія чинить тиск на Ватикан, щоб Папа не здійснював поїздку в Україну, але не сказав, звідки взялася ця інформація.

«Для всіх і для Папи Римського стає все більш зрозумілим, що можлива позитивна відповідь на цей виклик відвідати Україну стає все більш і більш важливою з точки зору допомоги Україні (зупинити війну)», - додав він.

Читайте також: Папа Римський уперше розкритикував путіна за війну в Україні

Як повідомлялося, раніше Папа Римський висловився про можливість поїздки до Києва. Наприкінці березня Президент Володимир Зеленський запросив понтифіка відвідати Україну й висловив переконання, що такий візит вдасться організувати.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш вручив вірчі грамоти Папі Римському Франциску.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Читайте також: Папа Римський помолився за Україну

Агресія рф проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-