У Відні відбулась акція у пам'ять про загиблих українських дітей

У Відні відбулась акція у пам'ять про загиблих українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Відня на площі Шварценбергплац відбулася акція "порожніх візочків" у пам'ять про дітей, які загинули внаслідок російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Акція, що відбулася з ініціативи "Товариства української молоді в Австрії", спочатку планувалася під будівлею посольства росії, однак поліція не надала дозволу. Тож організатори обрали інше місце – біля меморіального комплексу на честь радянських визволителів Австрії від фашизму.

Під час акції не виголошувалися промови через гучномовці, не було скандувань. Люди привезли дитячі візочки, іграшки, ляльки та взуття, вишикувавши їх у кілька рядів – загалом 158 символів, за кількістю загиблих українських дітей станом на сьогодні (2 березня). 

Також учасники розгорнули два транспаранти чорного кольору. На першому чотирма мовами (німецькою, англійською, російською та українською) був напис "Росіяни, ви їх убили". На другому – напис англійською та німецькою "Від радянського антифашизму 1945 року до російського фашизму 2022 року".

У Відні відбулась акція у пам'ять про загиблих українських дітей // Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло 158 дітей, щонайменше 254 дитини поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-