На акції у Відні акціонерів «Райффайзен» закликали вийти з росії

На акції у Відні акціонерів «Райффайзен» закликали вийти з росії

Фото
Укрінформ
Українці, що мешкають у Відні, провели пікет біля готелю Hilton, де у четвер проходили річні загальні збори банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI), з вимогою залишити російський ринок.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ми зібралися сьогодні в час, коли акціонери "Райффайзен Банк Інтернаціональ" проводять річні загальні збори. Ми роздали дуже багато листівок акціонерам, які заходили в приміщення. І ми побачили, що близько половини акціонерів з радістю їх беруть. Якщо нам вдасться достукатися хоча б до третини акціонерів, які порушать питання виходу з росії, то тоді це нарешті може перейти від роздумів та обговорень до конкретних дій", - заявив організатор акції, активіст української громади Андрій Каріоті.

Попри дощову погоду десятки українців з національною символікою "окупували" всі входи та під’їзди до готельного комплексу Hilton, розміщеного поруч з будівлею RBI, та роздавали усім новоприбулим листівки із закликом припинити роботу в рф і не співфінансувати кровопролиття в Україні.

Також вони тримали у руках плакати з написами "Raiffeisen, припиніть підтримувати путіна!", "Жодного бізнесу з диктатурою!", "Raiffeisen, припиніть усі операції в росії!", "Raiffeisen, припиніть спонсорувати війну в Україні!" та ін.

За словами Каріоті, засідання акціонерів RBI є ідеальним моментом для того, щоб "зробити крок у напрямку того, щоб це стратегічне рішення щодо виходу з рф не залишилося лише словами".

"Одних слів "Райффайзен Банк Інтернаціональ" про розгляд рішення залишити російський ринок недостатньо. У той час, коли українські військові та цивільні вмирають від російських обстрілів, RBI фінансує військову машину путіна. Сьогодні акціонери мають показати, чи вони хочуть і надалі фінансувати російські ракети, чи ж дистанціюватися від цих принизливих дій", - заявив активіст.

Акція пройшла мирно, за дотриманням громадського порядку стежила австрійська поліція.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня під штаб-квартирою банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI) у Відні вже проходив пікет з вимогою припинити роботу дочірньої компанії RBI в росії, оскільки ця діяльність фінансує військову машину путіна, підживлюючи війну рф проти України.

На акції у Відні акціонерів «Райффайзен» закликали вийти з росії / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

На тлі виходу багатьох міжнародних банків з росії через розпочату нею війну проти України, АТ "Райффайзенбанк росія" продовжує працювати в державі-агресорі. У RBI лише заявили, що розглядають "усі стратегічні можливості" щодо майбутнього своєї дочки в Росії, "у тому числі ретельно спланований вихід з АТ Райффайзенбанк в росії". Однак самого рішення про припинення бізнесу в рф банківська група не приймає.

З 24 лютого триває повномасштабна агресія росії проти України. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-