Верещук обговорила з верховним комісаром ООН будівництво містечок для переселенців

Верещук обговорила з верховним комісаром ООН будівництво містечок для переселенців

Відео
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук обговорила з верховним комісаром ООН з питань біженців Філіпо Гранді питання забезпечення житлом переміщених осіб шляхом будівництва модульних містечок.

Про це вона повідомила на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні провела зустріч з верховним комісаром ООН з питань біженців Філіпо Гранді. Під час зустрічі визначили ключові напрями співпраці», - сказала Верещук.

За її словами, йдеться про забезпечення житлом переміщених осіб шляхом будівництва модульних містечок, а також надання прямої грошової допомоги ВПО. В цьому напрямку вже працює два проєкти і Мінреінтеграції намагається їх розширити.

«Так, Управління верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з Укрпоштою розпочали виплату по 2220 грн кожній переміщеній особі. Отримати готівку можна через відділення Укрпошти. Запис у програму грошової допомоги розпочався у Львові 23 березня, а тепер також проходить в Ужгороді та Мукачево», - сказала Верещук.

Зокрема, реєстрація проходить за адресами:

  • м. Львів, вул. Трускавецька 2 Б (з 9:00 до 18:00).
  • м. Львів, вул. Палія 15 (з 9:00 до 18:00), вихідний – субота.
  • м. Ужгород, Гуманітарний штаб “Совине гніздо”, вул. Ференца Ракоци 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • м. Ужгород, пл. Ш. Петефі 24, Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • м. Мукачево, ЦНАП, вул. Духновича 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).

За додатковою інформацією необхідно звертатись на номер: 0800307711

Верещук зазначила, що також представництво Міжнародної організації з міграції в Україні розпочало втілювати програму з надання грошової допомоги. Наразі це тільки Закарпаття, але в перспективі й інші регіони. Розмір допомоги – також 2220 грн на людину.

Допомога буде надаватися найбільш уразливим групам серед переміщених осіб, зокрема:

  • вагітним жінкам та матерям, що самостійно виховують дітей;
  • сім’ям із двома і більше дітьми;
  • родинам, серед членів яких є особи з інвалідністю;
  • особам поважного віку.

Списки цих категорій опрацьовуватиме Департамент соцзахисту населення Закарпатської ОВА, соціальні працівники тергромад.

«Тобто для того, щоб особа отримала допомогу, працює такий алгоритм: особа реєструється як ВПО у відповідній області через органи соцзахисту чи ЦНАП. У разі, якщо особа підпадає під визначені критерії вразливості, вона отримує відповідну допомогу», - додала Верещук.

Як повідомлялось, на концерті «Concert For Ukraine», який пройшов в англійському місті Бірмінгем, зібрали 12,2 мільйона фунтів стерлінгів на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-