Зеленська закликала Європу та світ не звикати до війни

Зеленська закликала Європу та світ не звикати до війни

Відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська заявила, що у ХХІ сторіччі в Європі не можна звикати до війни, до того, що діти засинають під звуки снарядів і не знають, чи будуть живі завтра.

З таким закликом вона звернулася до Європи та світу, глядачів і учасників благодійного міжнародного марафону-концерту Save Ukraine, повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Зеленської.

"На війні кожен день – як життя. Наші діти звикли засинати під звуки вибухів. Але я прошу вас: не звикайте до війни! Бо не можна у ХХІ сторіччі у Європі звикати до того, що діти засинають під звуки снарядів і не знають, чи будуть живі завтра. Не можна звикати до братських могил, на які перетворюються мирні міста. Війна в Україні – це війна на порозі вашого дому. Залишайтеся відкритими, залишайтеся чуйними. Залишайтеся на боці миру й людяності. Тоді перемога України буде й вашою перемогою!" – сказала перша леді України.

Зеленська зауважила, що цей благодійний концерт, який об’єднав світових та українських зірок, ретранслювали понад 20 країн. Україна й справді зараз згуртувала навколо себе весь світ, додала вона.

Окремий ролик подяки дружина Президента адресувала на цьому концерті першим леді з усього світу. "Вони миттєво долучилися до інформаційного фронту – щодня розповідають правду про війну в Україні, а у своїх державах гостинно приймають українських жінок і дітей. Це подяка всім нашим друзям, які сприйняли наш біль як власний", – наголосила Зеленська.

На її переконання, сьогоднішній концерт є ще одним внеском у перемогу України, на ньому зібрано кошти на гуманітарну допомогу державі. "На таких заходах, як цей, особливо відчувається: наша країна нині захищає мир не лише для себе, а й для всього світу. Добре, що світ це розуміє", – підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar пройшов 27 березня. У межах двогодинного ефіру музиканти, митці, громадські активісти, лідери думок, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступали на підтримку України. Водночас відбувався збір коштів на розв'язання гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним вторгненням рф на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-