У Відні пройшов пікет під Raiffeisen з вимогою зупинити роботу в рф

У Відні пройшов пікет під Raiffeisen з вимогою зупинити роботу в рф

Фото, відео
Укрінформ
Під штаб-квартирою банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI) у Відні пройшов пікет з вимогою припинити роботу дочірньої компанії RBI в росії, оскільки ця діяльність фінансує військову машину путіна, підживлюючи війну рф проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогоднішня акція у нас проходить перед приміщенням Raiffeisen Bank International – 100-відсотковим власником "Райффайзенбанк росія". Ми вимагаємо не просто слів, що "у нас є роздуми про те, щоб, можливо, припинити бізнес в росії". Ми вимагаємо офіційного рішення RBI, як 100-відсоткового власника, який має можливість імперативного мандата щодо виходу з росії", - заявив один з організаторів акції, активіст української громади Андрій Каріоті.

За його словами, RBI має надати покроковий алгоритм свого виходу з росії з чітким зазначенням часових рамок. Банк має вже зараз припинити опрацьовувати нові транзакції та видавати кредити, а також скасувати своє рішення про продовження терміну дії карток Mastercard та Visa у рф на безстроковий термін.

"Бізнес в росії у 2021 році приніс RBI прибуток розміром у близько 500 млн євро. Пів мільярда євро - це більше, ніж 60 крилатих ракет. Понад 60 крилатих ракет, які знищують зараз міста та дітей в Україні. Ми рахуємо, що 500 млн євро – це така ціна українських дітей. Відповідно до інформації від Офісу Президента, в Україні загинули вже 115 дітей. Порахуймо: одне життя дитини в Україні вартує менше, ніж 5 млн євро. Вважаємо, що життя дитини є безцінним, і нехай Raiffeisen Bank також так вважає", - заявив Каріоті.

У Відні пройшов пікет під Raiffeisen з вимогою зупинити роботу в рф // Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У ході демонстрації відбулося кілька емоційних виступів із закликами до RBI припинити підтримувати агресора. Учасники акції тримали плакати з написами "Raiffeisen Bank, припиніть підтримувати путіна!", "Не підтримуйте російські бомби!", "Виходьте з росії, зараз!", "Бомби, які ви оплачуєте, можуть колись впасти і на ваш будинок", "Жодного бізнесу з диктатурою!" та інші.

Ніхто з представників банківської групи не вийшов поспілкуватися з учасниками. Акція пройшла мирно, за дотриманням громадського порядку спостерігала поліція.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Raiffeisen Bank International заявив, що війна в Україні "змушує RBI переглянути нашу позицію в росії". Заявлено, що банк розглядає "всі стратегічні можливості щодо майбутнього АТ Райффайзенбанк росія, в тому числі ретельно спланований вихід з АТ Райффайзенбанк в росії".

Водночас посол України в Австрії Василь Химинець заявляв у коментарі австрійському радіо, що заяви RBI про розгляд можливості виходу з рф є недостатньо, закликавши RBI до негайного припинення роботи на території держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-