Австрійські зірки виступили з концертом на підтримку України

Австрійські зірки виступили з концертом на підтримку України

Фото
Укрінформ
На стадіоні "Ернст-Хаппель" у Відні у суботу пройшов благодійний музичний концерт на підтримку України за участю провідних австрійських музичних виконавців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Мегаконцерт "We stand with Ukraine" ("Ми стоїмо разом з Україною") розпочався о 13.00 і тривав десять годин. З ідеєю його проведення виступив Евальд Татар, натхненник австрійських фестивалів Nova Rock і Frequency. Для того, щоб якомога більше зібраних коштів було спрямовано на благодійність, 14 австрійських виконавців відмовилися від гонорарів.

Концерт австрійських зірок на підтримку України у Відні/Фото: APA/Florian Wieser, KS ORF, ORF/WSWU, Holl Reinhard

Вартість квитка становила 19,91 євро, що символічно означала 1991 рік, коли Україна стала незалежною державою. Близько 45 тис. квитків на перший з часів пандемії масштабний концерт були розкуплені протягом першого тижня початку продажу. Загалом було зібрано близько 810 тис. євро, вони будуть передані двом гуманітарним організаціям, які займаються підтримкою українців.

Багато відвідувачів мали з собою українські прапори. Також їм безкоштовно роздавали FFP-маски синьо-жовтого кольору, була можливість намалювати на щоках жовто-сині сердечка, ще була встановлена фотолокація в кольорах України.

Австрійський уряд підтримав проведення концерту, виділивши на його організацію 80 тис. євро.

З промовою під час концерту солідарності з Україною виступив федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен, який назвав концерт "сильним сигналом за мир, демократію, солідарністю з Україною, яка зазнала нападу російської армії, солідарністю з людьми, які потребують допомоги і які були змушені втікати від цієї війни".

"У сусідній європейській країні зараз борються за цінності, які також важливі для нас – право на обране самими вільне життя, право на те, щоб ніхто не визначав, що думати, кого любити і як бути", - заявив Ван дер Беллен.

Австрійський президент згадав про страждання цивільних людей в Україні – і все лише тому, що путін вирішив розпочати широкомасштабний напад на Україну.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-