Джонсон пояснив, чому путін злякався України

Джонсон пояснив, чому путін злякався України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що російський президент володимир путін розпочав агресію проти України через те, що вона, як вільна йдемократична країна, становила загрозу для його правління.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Він (путін - ред.) не дуже вірив у те, що Україна планує найближчим часом вступити в НАТО. Він чудово знав, що не було планів про розміщення ракет (Альянсу – ред.) на українській землі. Він не дуже вірив у напівмістичну нісенітницю, яку писав про походження російського народу. Насправді ж, я думаю, він злякався України зовсім з іншої причини. З кожним роком, коли Україна просувалася з реформами до більшої свободи, демократії та відкритих ринків, він боявся, що Україна стане прикладом, і боявся, що йому з цього приводу будуть докоряти», - сказав Джонсон.

Він додав, що в путінській росії людей посадять до в’язниці на 15 років лише за те, що вони називають вторгнення вторгненням, а «якщо ви виступаєте проти путіна на виборах, то вас отруюють або розстрілюють».

За його словами, саме тому, що Україна та росія були історично близькі, путін був наляканий впливом цієї української моделі на росію.

Джонсон наголосив, що кремлівський господар сильно прорахувався, напавши на Україну.

«З кожним днем героїчного опору України стає зрозумілим, що путін зробив катастрофічну помилку», - додав він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-