РНБО закликає бути уважними під час спілкування в групах з допомоги українцям за кордоном

РНБО закликає бути уважними під час спілкування в групах з допомоги українцям за кордоном

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО поінформував громадян України про правила безпеки під час користування групами з допомоги українцям закордоном.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Фейсбуці відомства.

Зокрема, в ЦПД звернули увагу на правила безпеки та відзначили, що рекламу, посилання на пожертвування чи комерційні групи мають видаляти модератори груп. В іншому разі краще вийти з такого чату.

Рекомендується також не розголошувати свої особисті дані, оскільки до чату можуть приєднатися інформаційні елементи окупаційних військ.

«Не пропонуйте приймати когось у себе і не питайте, чи можуть дати вам притулок - це ризик стати жертвою шахраїв. Якщо хочете запропонувати безкоштовні послуги чи допомогу, прикріпіть свій сайт чи профіль у соцмережах для підтвердження особи. Не публікуйте заклики відправити вам гроші. Пам’ятайте, що сьогодні ви представляєте всю Україну. Якщо вам потрібна допомога, зверніться до благодійних організацій, волонтерів та представників влади», - порадили в Центрі, закликавши користуватись чатами безпечно і перевіряти інформацію в офіційних джерелах.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Центр протидії дезінформації при РНБО України попередив про активізацію випадків інтернет-шахрайства під виглядом закликів до допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-