Docudays UA збирає відеосвідчення війни в Україні, щоб їх побачив світ

Docudays UA збирає відеосвідчення війни в Україні, щоб їх побачив світ

Укрінформ
Команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA започаткувала збір відеосвідчень війни для їхньої каталогізації та архівації.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба фестивалю.

«Зібрані відео ми плануємо перекладати англійською мовою й оприлюднювати на іноземних інформаційних ресурсах, аби світ з перших уст дізнавався про жорстоку війну, яку веде проти нас Росія. А також про безпрецедентний, героїчний опір, який чинить український народ. Відзняті відеокадри будуть передані майбутнім дослідникам та документалістам, аби вони могли користуватися каталогом і використовувати цей матеріал у своїй роботі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, потрібні відео від першої особи, які документують героїчний спротив нашого народу російським загарбникам: записи того, як територіальні громади своєю рішучістю розвертають колону танків, безстрашні жителі окупованих міст продовжують виходити на українські демонстрації, а фермери буксують покинутий танк трактором. А також відео з окопів чи репортажі розгромлених колон супротивника, документацію руйнування наших мирних міст, шкіл та лікарень, персональні відеощоденники волонтерської діяльності, евакуації чи просто записи життя своєї родини в умовах війни.

За цим посиланням можна зареєструвати власне відео або відео із френд-стрічки чи локального телеграм-каналу, яке справило на вас емоційне враження, документує злочини Росії або свідчить про героїчний спротив загарбницькій армії.

«Кожне таке свідчення наближає нас до перемоги, а Росію — до відповідальності за її вчинки. Разом переможемо!» - підкреслили в команді Docudays UA.

Як повідомляв Укрінформ, команда ГО «Докудейз» та фестивалю Docudays UA збирає гроші для українських кінематографістів, які документують події війни в Україні просто зараз. Кінематографісти фіксують військові злочини, створюють матеріали для іноземних медіа та майбутніх фільмів, які згодом зможуть надати світові більш проникливий погляд на ситуацію в нашій країні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-