Перша леді закликала Червоний Хрест, ООН та ОБСЄ організувати гуманітарні коридори в Україні

Перша леді закликала Червоний Хрест, ООН та ОБСЄ організувати гуманітарні коридори в Україні

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста, Організацію Об’єднаних Націй та Організацію з безпеки і співробітництва в Європі розпочати роботу з організації гуманітарних коридорів в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук дружини президента. 

"Закликаю Міжнародний комітет Червоного Хреста, Організацію Об’єднаних Націй, Організацію з безпеки і співробітництва в Європі розпочати масштабну роботу з організації гуманітарних коридорів та зробити все можливе для забезпечення повної безпеки мирних жителів", – зазначила вона.

Перша леді також опублікувала низку фотографій з Маріуполя, а також наголосила, що в умовах повної облоги російськими військами, "попри відсутність світла, тепла, ліків, води та їжі, місто героїчно продовжує чинити опір".

"В черговий раз український гуманітарний конвой намагається дістатися Маріуполя. Кожного разу росіяни порушують всі домовленості і обстрілюють шлях, який має бути повністю безпечним. А такі порушення міжнародного гуманітарного права ми бачили з коридорами Полог, Ізюм, Енергодар, Київської області", - зауважила Зеленська.

Вона додала, що за 19 днів війни у Маріуполі загинуло понад дві тисячі людей, в той час, як в місті народилося 72 дитини (Тридцять п'ять хлопчиків і тридцять сім дівчаток).

Як повідомляв Укрінформ, росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-