Казахстанці відправили в Україну 40 тонн гуманітарного вантажу

Казахстанці відправили в Україну 40 тонн гуманітарного вантажу

Укрінформ
Надзвичайний та Повноважний посол України в Казахстані Петро Врублевський заявив, що в Україну вирушає перший наземний караван, який перевезе приблизно 40 тонн гуманітарного вантажу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Zakon.kz.

«Сьогодні ми відправляємо перший наземний караван, що складається із двох машин, який перевезе приблизно 40 тонн вантажу. Його зібрали казахстанці для народу України. Маршрут пролягатиме через шість країн і через порт Курик. У цих фурах продукти харчування, що не швидко псуються: сипучі крупи, макарони, консерви, дитяче харчування, а також вологі серветки, гігієнічні прокладки, памперси для дітей і дорослих, дитячий одяг та взуття. Цей вантаж іде прямо до Київської області, думаємо, днів 10 займе дорога», - сказав Врублевський.

Раніше уряд Казахстану ухвалив рішення про надання Україні офіційної гуманітарної допомоги у розмірі 82 тонни. Йдеться про партію з 25 найменувань медичних препаратів загальною вартістю 2251445 доларів США. Літак 14 березня вилітатиме з Алмати і прибуде до Варшави, де його зустрінуть посол Казахстану у Польщі та посол України у Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони Республіки Казахстан Султан Камалетдінов заявив, що Казахстан дотримується нейтралітету в конфлікті Росії та України і не підтримує жодної із сторін.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-