Білий дім уточнив розмір гуманітарної допомоги для України

Білий дім уточнив розмір гуманітарної допомоги для України

Укрінформ
За уточненою інформацією Білого дому, США виділять на нову гуманітарну допомогу для України приблизно 53 млн дол.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому за результатами візиту віцепрезидента США Камали Гарріс до Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, цю допомогу надасть Агентство з міжнародного розвитку (USAID) для підтримки мирних жителів, які постраждали від вторгнення росії в Україну. Крім того, допомога включатиме підтримку Всесвітньої продовольчої програми ООН для надання невідкладної продовольчої допомоги, аби задовольнити негайні потреби сотень тисяч постраждалих від вторгнення, зокрема переміщених осіб й людей, які виїжджають з України. Також передбачатиметься проведення логістичних операцій щодо перевезення допомоги в Україну, зокрема до Києва.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен інформував, що 26 млн дол. на нову гуманітарну допомогу для України буде виділено з бюджету Держдепартаменту, а 28 млн дол. - з бюджету USAID.

Як повідомлялося, у четвер під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві Камала Гарріс сказала, що США виділять на гуманітарну допомогу для України 50 млрд доларів.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-