У Відні пройшов благодійний концерт на підтримку України

У Відні пройшов благодійний концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
У віденській Церкві пресвятої родини, де також проходять богослужіння українською мовою для вірних УГКЦ, відбувся благодійний концерт на підтримку України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

У концерті під назвою "Хай буде мир!" взяли участь українські співачки, хор та оркестр, до яких доєдналися на знак солідарності з Україною музиканти багатьох інших національностей.

Благодійний концерт у Відні / Фото: Василь Короткий

Він розпочався виконанням двох пісень на слова Тараса Шевченка солісткою Віденської державної опери Зоряною Кушплер. Також прозвучали твори Вівальді, Леонтовича, Скорика, Стеценка, а на завершення – молитва за України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни".

Усі відвідувачі концерту могли зробити пожертву як безпосередньо на місці, так і отримали дані банківського рахунку, куди можна потім перерахувати кошти на допомогу постраждалим в Україні.

Благодійний захід був організований парафією Нойоттакринг, якій зараз особливо близьким є біль українського народу: і парох, і капелан походять з України, при парафії також живе українська громада. З огляду на це зараз Церква пресвятої родини парафії Нойоттакринг стала одним з пунктів збору допомоги для постраждалих внаслідок війни українців. Автобуси із зібраними пожертвами щодня відправляються до України, також церква надала притулок дітям з вражених війною районів.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-