Після війни Україна отримає свій «план Маршалла» – прем’єр Польщі

Після війни Україна отримає свій «план Маршалла» – прем’єр Польщі

Укрінформ
Після завершення війни суверенній Україні буде надано велику програму фінансової допомоги – такий собі "план Маршалла для України".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної з канцлером Австрії пресконференції у Відні.

"Україна воює сьогодні за європейські цінності, за толерантність, свободу та демократію. І це означає також, що ми підтримуємо прагнення України вступити в ЄС. Це основоположна надія України. Але треба розуміти, що є певний процес. Водночас ми мусимо сьогодні дати надію на те, що буде новий "план Маршалла для України", для суверенної України, після війни, яка повинна якомога скоріше скінчитися", - заявив Моравецький.

Він підкреслив, що суверенній Україні має бути вже зараз дано надію на швидку відбудову після війни. "Ми демонструємо Україні, що ця відбудова після війни не лише має бути, а й буде можливою. Величезний "другий план Маршалла", - заявив польський прем’єр.

За його словами, порозуміння з цього приводу є серед країн-членів ЄС, а також Великої Британії та Норвегії, США та Канади.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Конгресу США досягли двопартійної згоди про надання Україні та європейським союзникам $13,6 мільярда допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-