Європейська організація з ядерних досліджень призупинила співпрацю з росією

Європейська організація з ядерних досліджень призупинила співпрацю з росією

Укрінформ
Рада Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) ухвалила рішення про те, що не братиме участі в нових програмах співпраці з росією та її установами через її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організації.

«Рада вирішила, що CERN не буде брати участь у нових програмах співпраці з росією та її установами до подальших оголошень», - ідеться у пресрелізі.

Ба більше, Європейська організація з ядерних досліджень припинила дію статуса рф як спостерігача.

Зазначається, що Рада сприятиме ініціативам для підтримки українських співробітників та української наукової діяльності в галузі фізики та високих енергій.

«23 держави - члени CERN найрішучіше засуджують військове вторгнення росії в Україну та висловлюють жаль з приводу загиблих людей та гуманітарних наслідків, а також причетності білорусі до цього незаконного застосування сили проти України», - наголошується у пресрелізі.

Як повідомлялось, 24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-