Консул Білорусі у Мюнхені пішла у відставку на знак протесту проти війни в Україні

Консул Білорусі у Мюнхені пішла у відставку на знак протесту проти війни в Україні

Укрінформ
Консул Генерального консульства Республіки Білорусь у Мюнхені Наталя Хвостова написала Службову записку про складання повноважень на знак протесту проти нинішньої політики білоруської влади, зокрема, стосовно України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у суботу ввечері Телеграм-канал «Білоруси Зарубіжжя».

Однією з причин того, що Хвостова залишила роботу в білоруському МЗС, назвала ту, що «у своїй зовнішній політиці РБ більше не виходить із принципу рівності держав, незастосування сили або загрози силою, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, невтручання у внутрішні справи, закріплені ст. 18 Конституції РБ».

Наприкінці роздрукованої та підписаної службової записки Хвостова дописала від руки «Людзьмі звацца...». Це останні рядки волелюбного вірша (1905-1907) білоруського класика Янки Купали.

«Білоруси Зарубіжжя» уточнюють, що вони можуть поділитися цією інформацією та фото заяви, оскільки «консул знаходиться вже у безпеці».

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Вторгнення та обстріли відбувалися і відбуваються, зокрема, з білоруської території.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-