НБУ спростив банкам зарахування готівки для благодійної допомоги

НБУ спростив банкам зарахування готівки для благодійної допомоги

Укрінформ
Національний банк України спрощує вимоги до банків при зарахуванні готівкових коштів для проведення фінансових операцій із зарахування коштів благодійної допомоги. 

Як передає Укрінформ, про це повідомиляє пресслужба НБУ.

«Національний банк на період дії воєнного стану спрощує окремі вимоги щодо перевірки джерел походження готівкових коштів у разі проведення банками фінансових операцій із зарахування коштів благодійної допомоги, спрямованої для забезпечення підтримки найуразливіших категорій населення, на рахунок Міністерства соціальної політики України, відкритий Національним банком», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі інші заходи у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення мають вживатися банками відповідно до вимог закону “Про запобігання та протидію (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Відповідне рішення затверджено постановою НБУ №32 від 02 березня 2022 року.

Постанова набирає чинності з 02 березня 2022 року та діє на період дії Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”.

Також раніше НБУ на період дії воєнного стану спростив окремі вимоги щодо перевірки джерел походження готівкових коштів у разі проведення банками фінансових операцій, спрямованих на підтримку Збройних Сил України, із зарахування коштів на рахунки ЗСУ та спеціальний рахунок, відкритий НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України 27 лютого відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби армії у зв’язку з уведенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності. Станом на 02 березня 2022 року на цей спецрахунок, загалом було перераховано понад 6 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, понад 253,5 млн грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Також 1 березня Національний банк України відкрив Міністерству соціальної політики поточний рахунок для гуманітарних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-