Джамала закликала Туреччину надати максимальну допомогу Україні

Джамала закликала Туреччину надати максимальну допомогу Україні

Укрінформ
Українська співачка кримськотатарського походження народна артистка України Джамала, яка з двома дітьми приїхала в Стамбул із Києва, закликала Туреччину допомогти Україні у боротьбі всіма можливими силами.

Про це артистка сказала в ефірі телеканалу CNN Türk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це повномасштабний напад на країну. Це повне беззаконня. Вони руйнують українські міста... Вчора в Житомирі було повністю розбито пологовий будинок, гинуть діти… Ваша допомога нам необхідна, тримаймося разом. Тому що ми з вами знаємо, що маємо багато спільного. Зараз Україна відстоює свої кордони, свою мову, культуру, спадщину, як Туреччина це зробила за часів Ататюрка. Всім, чим можете, допоможіть, будь ласка, моїй країні», - закликала Джамала.

Співачка розповіла журналістам, що разом із дітьми вирушила з Києва до кордону з Румунією, звідки дісталася Туреччини. Поїздка з Києва до Стамбула тривала чотири доби.

«Ніколи не могла подумати, що приїду в Туреччину як біженка. 24 лютого о 5-ій ранку ми дізналися про авіаудари... Ніколи не думала, що зі мною може повторитися історія з життя моєї бабусі, коли о 5-ій ранку в 1944 році вони мали за 15 хвилин зібрати речі для п’ятьох дітей. Радянська влада примусово вивезла їх (йдеться про примусову депортацію кримських татар за наказом Сталіна 1944 року - ред.)», – сказала артистка.

Вона додала, що її чоловік залишився в Україні.

«Я приїхала сюди, щоб мій голос знову був почутий у світі. Тому що ця війна має закінчитися, усі повинні сказати «ні» цій війні», - наголосила переможниця Євробачення-2016.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія запропонувала сьогодні ввести в дію механізм тимчасового захисту для людей, які рятуються на територіях країн-членів ЄС від війни, розв’язаної Росією проти України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-