Словенія відправляє до України кілька літаків з озброєнням

Словенія відправляє до України кілька літаків з озброєнням

Укрінформ
Словенія відправляє в Україну кілька літаків зі зброєю, боєприпасами та шоломами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Словенське інформагентство STA.

"Як повідомив у понеділок міністр оборони Матей Тонін, Словенія відправляє в Україну гвинтівки, боєприпаси та шоломи. Він не став говорити про кількість, зазначивши лише, що допомога відправляється "кількома літаками", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, після вторгнення Росії Україна попросила про матеріальну допомогу у країн ЄС та НАТО. Кілька членів ЄС заявили, що поставлять Україні зброю і боєприпаси.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники продовжують нарощувати допомогу Україні, включаючи постачання протиповітряної та протитанкової зброї, а також надання фінансової та гуманітарної підтримки.

Уряд ФРН, який раніше відмовляв Києву в оборонної зброї, вирішив змінити свій курс. Бундесвер надає у першій партії протитанкові гранатомети та зенітно-ракетні комплекси "Стінгер".

Чехія також вирішила підтримати Україну, надіславши зброї на 16 тисяч євро. Хорватія відправить зброю та засоби захисту в кількості, достатній для чотирьох бригад. Фінляндія відправить Україні 2 500 автоматів, 150 000 патронів до штурмових гвинтівок, 1 500 однозарядних протитанкових рушниць та 70 000 комплектів бойового пайка.

Армія Люксембургу передасть українській армії 100 одиниць легкої протитанкової зброї разом із повнопривідною технікою та 15 військовими наметами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-