Папа Римський закликав створити гуманітарні коридори

Папа Римський закликав створити гуманітарні коридори

Укрінформ
Папа Франциск у неділю закликав створити гуманітарні коридори, щоб допомогти біженцям з України, та сказав, що ті, хто веде війну, не повинні обманювати себе, думаючи, що Бог на їхньому боці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Під час промови Папи деякі віряни на площі Святого Петра тримали великі українські прапори. Франциск зазначив, що його «серце розбите», та запропонував провести день молитви та посту за мир у найближчу середу.

«Ті, хто веде війну, забувають про людяність. Це походить не від людей», — сказав він. - Вони не зважають на повсякденне життя людей, а ставлять власні інтереси насамперед та піддаються диявольській та збоченій логіці зброї, яка є найвіддаленішою від Божої волі».

Папа зауважив, що його зворушили зображення літніх людей, які шукають притулку, та матерів, які тікають разом зі своїми дітьми.

«Це брати та сестри, для яких ми повинні терміново відкрити гуманітарні коридори. Їх потрібно вітати», – сказав він.

«Нехай замовкне зброя. Бог з миротворцями, а не з тими, хто застосовує насильство... Справжніми жертвами є люди, які платять за дурість війни власною шкірою», - наголосив понтифік.

В Україні четверту добу триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-