Білоруські емігранти в Польщі вирушають воювати за Україну - Латушко

Білоруські емігранти в Польщі вирушають воювати за Україну - Латушко

Укрінформ
Голова білоруського Народного антикризового управління Павло Латушко заявив, що серед громадян Білорусі, які перебувають в еміграції у Польщі, багато охочих воювати за Україну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Латушко сказав в ефірі телеканалу «Настоящее время».

«До нас, до Народного антикризового управління, щодня надходить досить велика кількість прохань білорусів, які перебувають у Польщі: вони готові виїхати в Україну та піти добровольцями захищати територіальну цілісність і суверенітет України», – сказав Латушко.

За його словами, він уже звернувся до польської влади з проханням підтримати цю пропозицію – у рамках територіальної оборони країни. «Ми вважаємо, що білоруси, кожен окремо, мають право ухвалити таке рішення у цей складний момент… Я не готовий говорити про цифри. Але є відповідна структура добровольців, яка вже перебуває на території України, підтримує ЗСУ. І ще формуються додаткові (структури, загони – ред.)», - сказав білоруський опозиціонер.

Як повідомляв Укрінформ, Латушко заявив, що володіє інформацією, що після 27 лютого Олександр Лукашенко, в принципі, готовий задіяти білоруську армію для вторгнення в Україну, але згідно з аналізом військової контррозвідки КДБ Білорусі призовники та офіцерський склад армії країни «не готові до такої війни».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок "спеціальної воєнної операції" проти України. Вторгнення було вчинено і з території Білорусі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-