Готовність, як у зоні ООС: Монастирський розповів про охорону критичної інфраструктури Київщини

Готовність, як у зоні ООС: Монастирський розповів про охорону критичної інфраструктури Київщини

Укрінформ
Система охорони об’єктів критичної інфраструктури Київської області є боєздатною.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив у Фейсбуці.

"Хтось чекає ще більших санкцій від наших західних партнерів до держави-агресора. Хтось чекає запровадження воєнного стану. Але головний чинник захисту України - це не чекати, а наша готовність дати відсіч. Як на передовій, так і в тилу. Особливо, коли мова йде про захист об’єктів критичної інфраструктури", - написав він.

Читайте також: На формування сил тероборони передбачили понад 3 мільярди – Хомчак

Сьогодні Монастирський перевірив систему охорони об’єктів критичної інфраструктури столичного регіону.

За його даними, усі вони взяті під охорону підрозділами МВС України. Система охорони та оборони зазначених об’єктів боєздатна. Вона включає в себе охорону аеродромів та летовищ, складів паливно-мастильних матеріалів та інші об’єкти.

Відпрацьовані також заходи щодо протидії всім можливим сценаріям, зокрема захоплення диверсійно-розвідувальними групами ворога злітно-посадкових смуг, висадки десанту або спроб посадки ворожої авіації на українські аеродроми.

Читайте також: Нацгвардія посилила охорону Дністровської ГАЕС

"Підрозділи Нацгвардії, Державна служба з надзвичайних ситуацій та служб безпеки об’єктів критичної інфраструктури діють професійно, злагоджено й оперативно. Готовність у бійців така ж, як і в підрозділів МВС у районі проведення операції Об’єднаних сил, де я разом з колегами побував на інспектуванні 19 лютого", - зазначив Монастирський.

Читайте також: Поліція і Нацгвардія взяли під охорону Дніпровську ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого в Києві відбулася перевірка системи резервної комунікації в умовах відсутності мобільного зв’язку та інтернету для підприємств життєзабезпечення. За даними Київської міської держадміністрації, перевірка була проведена успішно. Підприємства критичної інфраструктури, серед яких Київтеплоенерго, Київводоканал, Київгаз, ДТЕК "Київські електромережі" та інші, готові до позаштатних викликів та ситуацій.

Фото: Денис Монастирський, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-