Харківщина готова прийняти людей з тимчасово окупованих територій

Харківщина готова прийняти людей з тимчасово окупованих територій

Відео
Укрінформ
На Харківщині готові у разі необхідності приймати жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Була проведена низка нарад щодо можливостей приймати в Харківській області жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей у зв’язку з провокаціями від країни-агресора. Відповідні плани погоджені, оновлені, провели консультації з міською владою. Ми готові приймати наших людей, якщо в цьому буде необхідність", - йдеться у повідомленні.

За словами Синєгубова, усі профільні безпекові служби та відповідні структури мобілізовані й готові до будь-яких викликів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ватажки так званих Л/ДНР заявили про евакуацію жителів окупованих територій до Ростовської області РФ через начебто наступ ЗСУ. Міністр оборони України Олексій Рєзніков 20 лютого повідомив, що інформація окупантів про нібито масову евакуацію з ОРДЛО не відповідає дійсності, а люди, яких показово вивезли до РФ, самостійно повертаються додому.

Читайте також: Резніков назвав фарсом «масову евакуацію» жителів ОРДЛО до Росії

Водночас українська розвідка попереджає, що пропагандисти російських окупаційних військ готують чергові провокації з обстрілом населених пунктів на тимчасово окупованій території Донецької області.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької і Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-