Глава МЗС Грузії підтримав українців у їхній боротьбі за свободу та незалежність

Глава МЗС Грузії підтримав українців у їхній боротьбі за свободу та незалежність

Фото, відео
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані висловив слова солідарності і підтримки українському народу у його боротьбі за свободу та незалежність.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє посольство України в Грузії, де сьогодні було проведено захід з нагоди Дня єднання України.

«Ми разом з вами, ціну цієї боротьби ми знаємо. Цей день має бути не тільки днем вашої єдності, а й днем єдності всього прогресивного суспільства. Грузія, наші дипломати сьогодні і в майбутньому з Україною та завжди будуть там, де відбувається боротьба за свободу і незалежність», - зазначив Залкаліані.

Він додав, що, на жаль, перед світом сьогодні стоять серйозні виклики, особливо у питаннях захисту й територіальної цілісності та суверенітету незалежних держав.

За словами Залкаліані, схожа ситуація була у 2008 році, коли в результаті російської агресії була окупована значна частина території Грузії, внаслідок чого тисячі біженців були вимушені залишити свої домівки.

Зараз, додав він, з таким же випробуванням стикається Україна, і Грузія із занепокоєнням спостерігає за масштабною військовою мобілізацією, яка відбувається біля кордонів України.

Залкаліані підкреслив, що такі дії РФ неприйнятні для Грузії, яка їх засуджує, вважає такими, які ще більше ускладнять ситуацію і створять загрозу міжнародним угодам, підписантами якої є Україна і Грузія.

Читайте також: МКІП запустило єдину віртуальну інформаційну платформу UАразом

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський взяв участь у спеціальному телемарафоні з нагоди Дня єднання та урочистій церемонії підняття Державного Прапора.

Цьогоріч 16 лютого в Україні відзначається День єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-