Верещук: Настав час довести, що наша сила в єдності та згуртованості

Верещук: Настав час довести, що наша сила в єдності та згуртованості

Укрінформ
Україна переживає зараз історичний момент і має подолати страх зневіри та розчарування.

Про це сказала віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас сьогодні історичний урок і історичний іспит, чи зможемо ми переступити через власні амбіції, через політичну доцільність, через емоції, чи зможемо ми подолати страх, який нам хочуть посіяти, — страх зневіри, страх розчарування, страх втрат, страх болю. ...Я знайшла цю відповідь, як і мільйони людей сьогодні, як наш Президент, як наш прем'єр, як Кабмін, як Верховна Рада, як усі ми разом, ця відповідь — так. Ми подолали у собі страх, ми знайшли слова і потрібні емоції, якими ми звертаємося один до одного сьогодні. Ми сильні, бо ми єдині. Наша сила в нашій єдності. Все що ми будемо робити сьогодні, і все що ми будемо робити завтра - залежить від нас самих", - сказала Верещук.

Читайте також: Ляшко: Ми готові дати відсіч будь-якому ворогу — видимому чи невидимому

Верещук наголосила, що готовність, єдність українців проявляються у всьому різноманітті.

"Ми готові, бо сильна армія, ми готові, бо на місцях — влада. Ми готові, бо є опозиція, у нас демократія, ми маємо право сказати один одному у вічі те, що ми думаємо, і не боїмося. Ми готові, бо у нас є свобода слова. Ми готові, тому що ми знаємо, коли та як будувати нашу державу. І ось настав цей час і ми маємо це довести світові — сила в єдності, сила у згуртованості, сила в розумінні процесів, які відбуваються, в холодному та тверезому підході, і в любові до нашої держави", - зазначила віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Мінветеранів працює над усуненням прогалини між суспільством і ветеранами – Лапутіна

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 лютого підписав указ №53/2022 по відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-