СБУ викрила «начальника райвідділу МВС РФ» та ще двох окупаційних «поліцейських»

СБУ викрила «начальника райвідділу МВС РФ» та ще двох окупаційних «поліцейських»

Укрінформ
СБУ задокументувала незаконну діяльність так званих «правоохоронців», які служать окупаційному режиму у створеній агресором поліцейській системі на ТОТ Луганщини.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Серед колаборантів - житель Антрацита, який у 2023 році очолив підрозділ російської поліції у тимчасово окупованому Луганську - так званий «відділ МВС РФ «Кам’янобрідський». Наразі правопорушник продовжує керувати незаконною силовою структурою», - йдеться у повідомленні.

Також ідентифіковані особи жителів Старобільського району та міста Хрустального (колишній Красний Луч), які торік присягнули на вірність агресору й відтоді служать окупантам у так зв. «відділах внутрішніх справ МВС РФ «Старобільський» та «Краснолуцький».

Зловмисники допомагають підтримувати встановлений агресором «порядок» на захопленій Луганщині та незаконно здійснюють «кримінальне переслідування» місцевих мешканців на підставі законодавства РФ.

Читайте також: СБУ затримала колаборантку, яка агітувала жителів Херсонщини «приєднатися» до Росії

Їм повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Правопорушникам загрожує до 15 років тюрми.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури продовжують досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, колаборантку, що очолила «районо» на Луганщині, заочно засудили до 10 років в'язниці.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-