У захопленому Рубіжному немає жодного педіатра

У захопленому Рубіжному немає жодного педіатра

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Рубіжному Луганської області немає жодного педіатра.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

«Жителі захопленого росіянами Рубіжного скаржаться на низький рівень медичного обслуговування та відсутність медикаментів. Ще важче родинам з дітьми. Бо в місті немає жодного педіатра. Аби потрапити на прийом до терапевта, слід відстояти у загальній черзі, незалежно від віку», - ідеться в повідомленні.

Як також зазначає обладміністрація, стали відомими «обставини, за яких луганчанам, що в окупації, дозволено перебувати у п’ятикілометровій особливій зоні, запровадженій на кордоні Ростовської області із так званими «ЛНР» та «ДНР». Тож, знаходження та пересування в особливій зоні можливі лише за наявності документів, що засвідчують особу».

Крім того, у стометровій зоні заборонено перебувати без попереднього - за 12 годин - повідомлення прикордонного управління ФСБ РФ.

Читайте також: На Луганщині загарбники відслідковуватимуть протестні настрої підлітків - ОВА

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «ворог тисне на Куп’янській ділянці фронту. Штурми відбиті поблизу Нововодяного, Ковалівки, Коломийчихи, Стельмахівки, Новоєгорівки, Невського. Протягом доби на цьому напрямку знешкоджено вбитими та пораненими 56 окупантів. Уражено танк та самохідну гармату «Гіацинт». Також противника зупинено у Білогорівці та Серебрянському лісі».

З артилерії та мінометів обстріляні Невське, Стельмахівка, Новолюбівка, Куземівка, Макіївка.

Як повідомляв Укрінформ, захоплені Росією території Луганської та Донецької області відгородять на кордоні з Ростовською областю кількома рядами колючого дроту.

За словами засновника Східної правозахисної групи Павла Лисянського, вздовж кордону з’явиться «особлива зона» шириною 5 км. Там буде заборонено перебувати без документів, а в 100 метрах до «особливої зони» - перебувати без повідомлення прикордонного відділення ФСБ за 12 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-