У Маріуполі росіяни перейменували вулицю Азовстальську на Тульський проспект

У Маріуполі росіяни перейменували вулицю Азовстальську на Тульський проспект

Укрінформ
У тимчасово захопленому армією РФ Маріуполі російські окупанти всупереч думці городян перейменували вулицю Азовстальську в Тульський проспект.

Про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя, передає Укрінформ.

«У Маріуполі вулицю Азовстальську перейменували в Тульський проспект. Жителі були проти. Таку постанову окупанти підписали 21 травня, через день після другої річниці виходу оборонців Маріуполя з «Азовсталі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у пояснювальній частині постанови йдеться про те, що Тульська область зробила значний внесок у «відновлення» Маріуполя. А рішення проводиться «з урахуванням думок групи жителів».

«Це чергова брехня загарбників. Адже раніше окупанти проводили відкрите опитування щодо перейменування і 72% маріупольців виступили проти. Але окупантів це не зупинило», - підкреслили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполь приїхали і живуть до 80 тисяч росіян - Андрющенко

Там наголосили, що російські окупанти продовжують стирати усе, що могло б нагадувати про українське минуле Маріуполя. Крім того, такі перейменування призводять до юридичної зміни адрес зруйнованих будинків. У результаті людям відмовляють навіть встати у чергу на компенсаційне житло, адже адреси їхніх багатоповерхівок просто не існує, пояснили у міськраді.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Загарбники також зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Під час блокади та окупації Маріуполя війська РФ зруйнували 50% багатоповерхових будинків міста - це 934 будівлі, з них вже самі знесли 465. Знищено понад 52 тисячі квартир маріупольців.

Окупаційна «влада» обіцяла людям нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло.

Читайте також: У Маріуполі партизани підпалили склад колаборантів

9 грудня 2023 року загарбники відкрили у Маріуполі перше іпотечне житло, власниками квартир стали жителі російських Ростова, Курська та Челябінська.

Також окупаційна «влада» тимчасово окупованого Маріуполя припинила реєстрацію власності та проводить повну інвентаризацію будинків, щоб відібрати житло у людей, які евакуювалися і зараз не живуть у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-