Організаторів минулорічного псевдореферендуму на Луганщині судитимуть за зраду

Організаторів минулорічного псевдореферендуму на Луганщині судитимуть за зраду

Укрінформ
Перед законом відповідатимуть «депутат ЛНР» та ще четверо організаторів вересневого псевдореферендуму на Луганщині.

По це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«СБУ продовжує роботу з документування злочинних дій організаторів псевдореферендуму на Луганщині. Завершено досудове розслідування стосовно ще низки осіб, які забезпечили проведення незаконного заходу в інтересах анексії українських територій. Серед обвинувачених - так звана «депутатка народного совета ЛНР» Світлана Альошина», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисниця активно підтримує окупантів від початку російської агресії та має зв’язки серед бойовиків проросійських НЗФ. У 2014 році брала участь у захопленнях будівель державних установ у Луганську та в організації «референдуму» щодо «незалежності ЛНР». Тоді ж у результаті псевдовиборів вона пройшла до «парламенту» угруповання «ЛНР».

Наразі фігурантка представляє в цій окупаційній структурі партію Путіна «Единая Россия».

Доведено, що 20 вересня 2022 року на позачерговому засіданні «народного совета» фігурантка разом з іншими «депутатами» проголосувала за «закон о референдуме ЛНР по вопросу о вхождении в состав РФ на правах субъекта РФ», на підставі якого окупанти провели злочинний «референдум» у Луганській області.

Окрім того, СБУ сформувала доказову базу щодо голів «виборчих комісій» в Алчевську, Антрациті та в Первомайську, а також члена територіальної виборчої комісії у Новопскові.

Читайте також: Коригувальник російського удару по піцерії Краматорська отримав довічне

Правопорушники обвинувачуються у колабораційній діяльності та умисних діях з метою зміни меж України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Обвинувальні матеріали направлено до суду. Правопорушників оголошено у розшук.

Досудове розслідування проводив слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, справи керівників «прокуратури» та «поліції» «ЛНР» направлені до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-