Ташева розповіла конгресменам США, як Україна готується до деокупації Криму

Ташева розповіла конгресменам США, як Україна готується до деокупації Криму

Фото
Укрінформ
Постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева провела зустріч із конгресменами США, які перебували цього тижня з візитом в Україні. До складу делегації увійшли члени як Демократичної, так і Республіканської партій.

Про це повідомляє представництво Президента в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Постійна представниця наголосила, що, говорячи про деокупацію Криму, ми говоримо про звільнення не тільки території, а й про людей, які щоденно піддаються переслідуванням, викраденням та тортурам з боку окупантів, і які чинять спротив та висловлюють солідарність із материком", - йдеться у повідомленні.

Постійна представниця під час зустрічі також розповіла про основні напрацювання Представництва в контексті майбутньої реінтеграції півострова, зокрема, про розробку Стратегії когнітивної деокупації Криму.

“Ми не знаємо, коли точно відбудеться деокупація Криму та інших окупованих Росією територій, але ми маємо бути готові до цього вже зараз. Саме тому важливою складовою нашої роботи є Стратегія когнітивної деокупації, адже в першу чергу це робота з мисленням наших громадян, які пережили окупацію та довгий час перебували під впливом російської пропаганди,” — сказала Ташева.

Окрім цього, постійна представниця звернула увагу на те, що цього року Україна відзначатиме 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу, яку Верховна Рада України та парламенти кількох інших країн визнали геноцидом. Це був елемент колоніальної політики окупантів, до якої вони вдаються в Криму і тепер.

Читайте також: Максимально швидка реінтеграція: в уряді розповіли про підготовку стратегії для деокупованих територій

У свою чергу конгресмени наголосили, що США продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі з російським агресором.

Раніше Таміла Ташева заявила, що Стратегію когнітивної деокупації Криму можна буде опрацювати на прикладі півострова, а далі масштабувати на інші тимчасово окуповані території України, оскільки багато елементів є універсальними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-