Буданов - про псевдовибори на захоплених територіях: Голосувати планували менше третини жителів

Буданов - про псевдовибори на захоплених територіях: Голосувати планували менше третини жителів

Укрінформ
За власними підрахунками загарбників, на тимчасово окупованих територіях голосувати на «виборах» президента РФ планували менше 30% жителів.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

«За даними Федеральної служби військ Національної гвардії РФ (Росгвардії): вони зробили статистику, згідно з якою на «вибори" не те що прийшли, а згодні йти трошки менше, ніж 30% (мешканців ТОТ - ред.)... Там є повний розбір: Донецька, Луганська, Автономна Республіка Крим, окупована частина Запоріжжя... Найнижчий показник - в окупованій частині Херсонщини, найбільший - в Донецькій області. Але вище 30% нема», - зазначив глава розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, «вибори» президента проходять у Росії з 15 по 17 березня. У грудні Центральна виборча комісія РФ ухвалила постанову про проведення «виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

МЗС України наголосило, що проведення «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Жителі ТОТ ухиляються від участі в фарсі. Утім, окупанти прозвітували про участь у так званому достроковому голосуванні на незаконних «виборах» на тимчасово окупованій території Луганської області такої кількості людей, що відповідає чисельності населення окупованих у 2022 році територій разом із дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-