Росіяни тиснуть на працівників ЗАЕС, які не йдуть на співпрацю - Центр нацспротиву

Росіяни тиснуть на працівників ЗАЕС, які не йдуть на співпрацю - Центр нацспротиву

Укрінформ
Росіяни продовжують тиснути на працівників тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції, які відмовляються співпрацювати.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

"Росіяни продовжують вчиняти тиск на працівників Запорізької атомної станції, які відмовились співпрацювати з ворогом, але не залишили Енергодар. Через специфічність та складність професії окупанти не можуть набрати працівників на станцію, адже спеціалістів не вистачає по всій РФ. Діючих працівників станції на роботу не допускають, а викликають на допити та погрожують членам їхніх родин", - йдеться у повідомленні.

Водночас російська адміністрація заявляє, що дефіциту кадрів немає, проте ця інформація не відповідає дійсності. Наразі станція не виробляє електроенергію й фактично є інструментом шантажу в руках окупантів, зазначають у ЦНС.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ відвідає Запорізьку АЕС, Київ та Москву

Як повідомлялося, 6 червня 2023 року російські загарбники підірвали дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого було зруйновано Каховське водосховище - джерело води для ставка-охолоджувача ЗАЕС. Енергоатом розробив алгоритм заходів щодо роботи станції та персоналу на той випадок, якщо води Каховського водосховища буде недостатньо для підживлення ставка-охолоджувача.

Енергоблоки ЗАЕС не працюють із вересня 2022 року, а тому активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-