OpenAI представила інструмент, який може озвучити текст голосом будь-якої людини

OpenAI представила інструмент, який може озвучити текст голосом будь-якої людини

Укрінформ
Компанія OpenAI представила новий інструмент на основі штучного інтелекту під назвою Voice Engine, який здатен озвучувати тексти голосом будь-якої людини.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає Укрінформ.

Voice Engine використовує 15-секундний зразок звучання мови конкретної людини, щоб відтворити його під час озвучення тексту. Технологію розробляли з кінця 2022 року і спочатку для озвучення використовувались попередньо встановлені зразки голосів.

Наразі публічного доступу до Voice Engine немає, оскільки розробники побоюються недоброчесного його використання.

«Ми сподіваємося розпочати діалог про відповідальне застосування синтетичних голосів і про те, як суспільство може адаптуватися до цих нових можливостей. На основі цих обговорень і результатів тестів ми приймемо більш обґрунтоване рішення щодо того чи варто розгортати цю технологію у масштабі і в який спосіб це робити», – зауважили в OpenAI.

Зазначається, що Voice Engine лежить в основі функції «Читання вголос» чат-боту ChatGPT.

Читайте також: Apple веде перемовини з Google про інтеграцію штучного інтелекту - Bloomberg

На думку розробників, цю технологію можна буде використовувати для допомоги тим, хто не вміє читати, а також дітям; для перекладу відео та подкастів; для допомоги відновлення голосу пацієнтам із раптовими або дегенеративними станами мовленнєвого апарату. Крім того, Voice Engine може дати змогу німим людям спілкуватися.

Приклади застосування Voice Engine у кожному із зазначених випадків наведені у блозі.

Як повідомлялося, компанія Meta тестує чат-бот та фоторедактор на основі штучного інтелекту в останніх бета-версіях месенджера WhatsApp.

Фото: Gabby Jones/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-