Завдяки проєкту «Брама» у соцмережах заблокували 27 тисяч ворожих ресурсів

Завдяки проєкту «Брама» у соцмережах заблокували 27 тисяч ворожих ресурсів

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни з РФ завдяки соціальному проєкту "Брама" було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у соціальних мережах.

Про це на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024 заявив начальник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євген Панченко, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал відомства. 

Він зауважив, що за час повномасштабного вторгнення завдяки "Брамі" було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у різних соцмережах.

Панченко анонсував велике оновлення проєкту "Брама", зокрема запуск окремого сайту цього проєкту, представлення якого відбудеться у квітні, і який був розроблений спільно з партнерами кіберполіції. За його словами, там буде, серед іншого, можливість надсилати скарги і знищувати ворожу пропаганду.

"Ми розвиваємо цей проєкт не тільки на платформі Телеграм. Ми бачимо розвиток на інших платформах і створення власних ресурсів. У нас є вектор розвитку, ми чітко розуміємо, як розвивати проєкт "Брама". Ми змінюємо підходи до блокування", - заявив Панченко.

Представник кіберполіції також акцентував на важливості протидії пропаганді РФ в інтернеті та блокуванні каналів, якими поширюються російські наративи.

Читайте також: Міноборони готує законодавче визначення поняття «кібервійна»

Нагадаємо, проєкт "Брама" - це ініціатива, спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

"Брама" була створена до повномасштабного вторгнення і спершу застосовувалася для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через Телеграм. Але повномасштабна війна змінила направленість цього проєкту, і наразі він допомагає боротися з російськими ІПСО і пропагандою.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-