В Австрії розробляють «зелені» акумулятори

В Австрії розробляють «зелені» акумулятори

Укрінформ
Австрійський технологічний інститут (AIT) працює на замовлення ЄС над виробництвом акумуляторних батарей з перероблених матеріалів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ORF.

"Наприкінці проєкту ми вперше зможемо виготовити батарею з перероблених матеріалів", - заявив керівник проєкту Даміан Купідон з AIT.

Науково-дослідний інститут, який базується у Відні, уклав великий дослідницький контракт з ЄС на суму близько 1 млн євро. Проєкт розрахований на три роки та, на думку експертів, має значні перспективи для створення "зеленої батареї".

Очікується, що для виробництва "батареї майбутнього" будуть використовуватися перероблені старі батареї, які на сьогодні переробляються лише на 40% і в інших випадках спалюються. Також австрійські вчені проводять експерименти з альтернативною сировиною. Зокрема, мова йде про відходи гірничого виробництва, які містять багато кобальту, нікелю та марганцю. Крім того, планується повторно використовувати фотоелектричні панелі, які містять кремній.

Читайте також: Tesla встановила у світі вже 600 тисяч акумуляторів Powerwall

Які саме акумулятори будуть вироблятися дослідницьким центром, поки не визначено – це залежить від подальших досліджень. Наразі вчені планують, що створені ними елементи заряджання могли б використовуватися у різних транспортних засобах.

Як повідомляв Укрінформ, команда дослідників під керівництвом професора машинобудування з Університету Г'юстона Халех Ардебілі створила прототип гнучкої батареї на основі еластичної тканини, що дасть змогу заряджати гаджети за допомогою одягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-