Сем Альтман повернеться до ради директорів компанії OpenAI після розслідування

Сем Альтман повернеться до ради директорів компанії OpenAI після розслідування

Укрінформ
Компанія OpenAI оголосила, що її генеральний директор Сем Альтман повернеться до складу ради директорів.

Про це повідомляє New York Post, передає Укрінформ.

У компанії заявили, що мають «повну довіру» до 38-річного Альтмана після завершення розслідування обставин, що призвели до його звільнення 17 листопада минулого року.

Також членами ради директорів є Сью Десмонд-Хеллманн, колишній генеральний директор Фонду Білла та Мелінди Гейтс; колишній головний юрисконсульт компанії Sony Ніколь Селігман і генеральний директор Instacart Фіджі Сімо.

Компанія OpenAI, яка є розробником ChatGPT, восени минулого року звільнила Альтмана, оскільки він нібито не був «послідовно відвертим у своїх повідомленнях».

Після цього рада директорів OpenAI звернулася до юридичної фірми WilmerHale, щоб розслідувати інцидент.

Було встановлено, що колишні члени правління мали право звільнити Альтмана, однак у WilmerHale дійшли висновку, що поведінка Альтмана не «вимагала» його звільнення.

Причетні до звільнення Альтмана три члени правління — Хелен Тонер, Таша Мак-Колі та Ілля Суцкевер — пішли у відставку, коли він повернувся на посаду генерального директора.

Читайте також: В OpenAI вважають помстою позов Маска проти компанії

Як повідомлялося, мільярдер Ілон Маск подав до суду на компанію OpenAI та її виконавчого директора Сема Альтмана, стверджуючи, зокрема, що вони відмовилися від початкової місії компанії - розробляти штучний інтелект на благо людства, а не заради прибутку.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-