Мінфін США відшкодував $375 мільйонів за кілька місяців завдяки штучному інтелекту

Мінфін США відшкодував $375 мільйонів за кілька місяців завдяки штучному інтелекту

Укрінформ
Міністерство фінансів США від початку 2023 фінансового року відшкодувало понад $375 млн завдяки впровадженню нового розширеного процесу виявлення шахрайства з використанням штучного інтелекту.

Про це йдеться в офіційній заяві американського фінансового відомства, оприлюдненій у середу, передає Укрінформ.

«Шахрайство з чеками зросло по всій країні на 385% після пандемії. Щоби подолати це, Офіс прозорості платежів (OPI) Міністерства фінансів у складі Бюро фіскальної служби запровадив розширений процес із застосуванням штучного інтелекту», - зауважили у відомстві.

При цьому зазначається, що перевірка платежів здійснюється практично в режимі реального часу завдяки новій технології. Крім того, це дало підставу для порушення кримінальних справ та здійснення арештів правоохоронними органами США.

«Ми використовуємо найновіші технологічні досягнення, щоб покращити процес виявлення шахрайства, і штучний інтелект дозволив нам пришвидшити виявлення таких випадків та повернення податкових доларів», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Читайте також: У США визнали незаконними автоматичні дзвінки, згенеровані штучним інтелектом

Як повідомлялося, ще у 2021 році фінансові установи США зафіксували понад 350 тисяч випадків шахрайства з чеками. Це перевищило на 23% подібну статистику за 2020 рік. Відтоді тенденція з шахрайством збільшувалася в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-