На Місяці вперше приземлився приватний апарат

На Місяці вперше приземлився приватний апарат

Укрінформ
Американський роботизований апарат Odysseus від приватної компанії Intuitive Machines успішно приземлився на поверхню Місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

«Який тріумф! Odysseus дістався на Місяця. Цей подвиг — гігантський стрибок вперед для всього людства. Слідкуйте за оновленнями!»», — сказав глава NASA Білл Нельсон у відеозверненні, яке американське Управління показало одразу після підтвердження успішного приземлення апарату.

Фото: Intuitive Machines
Фото: Intuitive Machines

Зазначається, що роботизований посадковий модуль Odysseus, побудований компанією Intuitive Machines з Х’юстона, приземлився біля південного полюса Місяця в ніч на п’ятницю за київським часом.

Таким чином Odysseus став першим за останні 50 років (з 1972 року) збудованим у США апаратом, що приземлився на Місяці, і першим приватним апаратом, який успішно здійснив посадку на поверхні супутника Землі.

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX у четвер, 15 лютого, відправила на Місяць посадковий модуль Odysseus, побудований приватною американською компанією Intuitive Machines.

Читайте також: Місячний апарат Odysseus передав перші знімки з космосу

На борту Odysseus розміщено 12 вантажів. Шість із них, серед яких лазерний відбивач та радіоінструменти, є власністю NASA. Ці інструменти призначені для збору даних, які допоможуть програмі NASA «Artemis», мета котрої - створити придатну для розміщення дослідників базу біля південного полюса Місяця до кінця цього десятиліття. Решта належить різним приватним замовникам.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-