Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Укрінформ
Європейська комісія оголосила про початок правової процедури проти соціальної мережі TikTok у зв’язку із недотриманням вимог Акту з цифрових послуг ЄС (DSA).

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської комісії.

«Європейська комісія відкрила формальне провадження для оцінки того, чи порушував TikTok вимоги Акту з цифрових послуг ЄС у сферах, що пов’язані із захистом підлітків, прозорості рекламної продукції, доступу до баз даних, а також із організацією реагування на ризики, що пов’язані із поширенням агресивного дизайну та шкідливого контенту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на основі попередніх висновків Єврокомісія вже надсилала до TikTok доповідь з оцінкою ймовірних ризиків у вересні 2023 року. Після отримання відповіді на звернення Єврокомісія вирішила відкрити формальне провадження проти TikTok в рамках DSA, яке передбачає поглиблене розслідування ймовірного порушення вимог цього документа.

Відкриття такого формального правового провадження надає Єврокомісії можливість робити подальші кроки у правовому переслідуванні соцмережі за допущені порушення. Водночас Єврокомісія має всі повноваження приймати та аналізувати доповіді TikTok з усунення порушень, що стали причиною для відкриття такого правового провадження.

За оцінкою Єврокомісії та за доповіддю TikTok, ця соціальна мережа щомісяця надає послуги для 135,9 мільйона користувачів на території ЄС кожного місяця.

Читайте також: Байден проводитиме виборчу кампанію у TikTok попри чинну заборону

Як вже повідомлялося, Єврокомісія віднесла TikTok до переліку дуже великих онлайн-платформ (VLOP) 25 квітня 2023 року, і після перехідного періоду у 24 місяці ця соцмережа повинна виконувати всі вимоги Акту з цифрових послуг ЄС.

Після 17 лютого, коли акт з цифрових послуг ЄС набув чинності, всі компанії та їх посередники, що долучені до надання цифрових послуг населенню на території ЄС, мають правове зобов’язання виконувати вимоги DSA, незалежно від місця реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-