Apple представила нову ШІ-модель для обробки світлин

Apple представила нову ШІ-модель для обробки світлин

Укрінформ
Компанія Apple випустила нову ШІ-модель, яка дозволяє користувачам описувати простою мовою, що вони хочуть змінити на світлині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Verge.

Модель MGIE, над якою дослідники Apple працювали разом із Каліфорнійським університетом у Санта-Барбарі, може обрізати, змінювати розмір, перевертати та додавати фільтри до зображень за допомогою текстових підказок.

MGIE, що розшифровується як MLLM-Guided Image Editing, можна застосовувати для простих і складніших завдань з редагування зображень, як-от зміна певних об’єктів на фотографії, щоб зробити їх іншої форми або яскравішими.

Читайте також: Штучний інтелект Bard від Google почав генерувати зображення

Ця ШІ-модель поєднує в собі дві різні мультимодальні мовні моделі.

По-перше, вона навчається інтерпретувати підказки користувача. Потім вона «уявляє», як виглядатиме редагування (наприклад, в разі прохання зробити на фотографії небо більш блакитним, модель корегує яскравість неба на фото).

Під час редагування фотографії за допомогою MGIE користувачі просто повинні ввести текстом те, що вони хочуть змінити на самому зображенні.

Зазначається, що Apple поки що не є «великим гравцем» у просторі генеративного штучного інтелекту, на відміну від Microsoft, Meta або Google, але генеральний директор компанії Тім Кук сказав, що компанія хоче додати більше функцій на основі штучного інтелекту до своїх пристроїв цього року.

Читайте також: Facebook, Instagram і Threads позначатимуть зроблені штучним інтелектом світлини

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Google презентувала новий інструмент для перетворення тексту в зображення ImageFX на основі штучного інтелекту (ШІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-