Уряд Нідерландів розглядає можливість відмови від Facebook - ЗМІ

Уряд Нідерландів розглядає можливість відмови від Facebook - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Нідерландів розглядає можливість відмови від Facebook через побоювання щодо того, як платформа забезпечує безпеку даних.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на De Telegraaf.

“Уряд Нідерландів розглядає можливість повної відмови від Facebook. Є серйозні побоювання щодо того, як платформа обробляє конфіденційні дані”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що занепокоєння з приводу того, як Facebook опрацьовує конфіденційні дані виникало в уряді протягом багатьох років. За словами держсекретаря з цифрових справ Александри ван Хаффелен, компанія робить недостатньо, щоб можна було говорити про покращення в цьому питанні.

“У 2017 році Управління захисту даних Нідерландів виявило, що Facebook порушує закон про конфіденційність у двох областях: інформуванні користувачів та обробці конфіденційних даних. Потім Meta внесла корективи ”, - зазначила вона. Але додала, що це не вирішило проблему, до того ж виникли нові питання. Врегулювати їх не вдалося, тому уряд звернувся до управління захисту даних за рекомендацією, чи безпечно продовжувати використовувати Facebook. Ця рекомендація, зазначили в De Telegraaf, очікується найближчим часом.

Читайте також: Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Разом з тим уряд Нідерландів уже оцінює імовірні наслідки в разі заборони Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів заборонив чиновникам встановлювати TikTok на робочі телефони через побоювання у шпигунстві з боку китайської платформи.

Фото: Вікіпедія 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-