Індія планує цьогоріч відправити у космос «жінкоподібного» робота-гуманоїда

Індія планує цьогоріч відправити у космос «жінкоподібного» робота-гуманоїда

Укрінформ
Міністр науки і технологій Джітендра Сінгх заявив, що Індія цього року планує відправити у космос «жінкоподібного» робота-гуманоїда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

За словами Сінгха, політ робота-астронавтки під назвою Vyommitra, що означає «друг космосу», запланований на третій квартал цього року, тоді як космічну місію «Gaganyaan» з екіпажем на борту планують запустити вже наступного року.

Міністр додав, що «Vyommitra» розроблений для імітації людських функцій і взаємодії з системою життєзабезпечення космічної капсули в рамках місії.

В індійському космічному агентстві (Isro) сподіваються, що відправлення у космос роботів замість тварин допоможе зрозуміти, що «невагомість і радіація в космічному середовищі можуть зробити з людьми».

Читайте також: Китай вивів у космос одинадцять навігаційних супутників Geely-02

Агентство також очікує, що такий робот допоможе екіпажу контролювати параметри модулів, керувати панелями управління, відповідати на запити та симулювати функції людини в майбутніх місіях.

Сам «жінкоподібний» робот-гуманоїд був вперше представлений у січні 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня індійське космічне агентство (ISRO) успішно запустило ракету з супутником-обсерваторією, що вивчатиме астрономічні об’єкти, такі як чорні діри.

Фото: globalgreenews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-