Вартість акцій Meta за день зросла на рекордні $196 мільярдів

Вартість акцій Meta за день зросла на рекордні $196 мільярдів

Укрінформ
Компанія Meta, якій належать Facebook та Instagram, за 2 лютого заробила 196 мільярдів доларів, що стало найбільшим одноденним приростом для будь-якої компанії в історії Волл-стріт.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що зростання пов’язують із оголошенням про виплату дивідендів.

Акції компанії зросли на 20,3% за сесію, також зафіксувавши найбільший одноденний відсотковий приріст за рік і третій за величиною з моменту свого дебюту на Волл-стріт у 2012 році. Її ринкова вартість наразі становить понад 1,22 трлн доларів.

Увечері в четвер, 1 лютого, Meta санкціонувала додатковий викуп акцій на суму 50 мільярдів доларів і заявила, що її квартальні дивіденди становитимуть 50 центів на акцію.

Meta є четвертою компанією, яка оголосила про виплату дивідендів, поряд з Apple, Microsoft і Nvidia.

Аналітики вважають, що виплата дивідендів свідчить про те, що компанія хоче перезавантажити свою репутацію, щоб її сприймали більш серйозно.

Читайте також: Meta обмежить можливість надсилати повідомлення неповнолітнім

Таке зростання ринкової капіталізації Meta затьмарило попередній рекорд Amazon, ринкова вартість якої зросла на 190 мільярдів доларів 4 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, ціни на акції Meta та Amazon зросли на загальну суму в 279 мільярдів доларів США, оскільки обидві компанії провели скорочення персоналу та отримали високі прибутки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-