Акції Meta та Amazon зросли на $279 мільярдів

Акції Meta та Amazon зросли на $279 мільярдів

Укрінформ
Ціни на акції Meta та Amazon зросли на загальну суму в 279 мільярдів доларів США, оскільки обидві компанії провели скорочення персоналу та отримали високі прибутки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що як Meta, так і Amazon повідомили про кращі, аніж очікувалося, прибутки, що призвело до стрімкого зростання цін на акції на загальну суму в 279 мільярдів доларів США на передринкових торгах.

Прибутки зросли завдяки десяткам тисяч скорочень робочих місць починаючи з 2022 року, а також високим обсягам продажів, які перевершили прогнози аналітиків.

Читайте також: Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Meta, яка скоротила чисельність персоналу на 22% торік, оприлюднила плани щодо викупу акцій на 50 мільярдів доларів і оголосила у четвер про свої перші квартальні дивіденди. За даними Bloomberg, власник Meta Марк Цукерберг отримає близько 700 мільйонів доларів США на рік від своїх перших дивідендів.

Amazon показала найкраще зростання онлайн-продажів з початку пандемії коронавірусу, цьому сприяла швидша доставка товарів. Окрім цього, компанія, яка ініціювала свій найбільший раунд скорочень робочих місць, починаючи з 2022 року, який торкнувся 35 000 людей минулого року, заявила про намір ліквідувати більше посад у Prime Video, студіях та бізнесах, пов’язаних з прямими трансляціями Twitch.

Читайте також: Франція оштрафувала Amazon на €32 мільйони через стеження за робітниками

Результати зазначених дій призвели до зростання акцій Meta на 17% на передринкових торгах перед відкриттям бірж у Нью-Йорку, та до зростання акцій Amazon на 7%.

Як повідомлялося, у січні Марк Цукерберг продав акції компанії Meta на майже пів мільярда доларів за останні два місяці 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-