За шість років кількість роботів на підприємствах зросла вдвічі

За шість років кількість роботів на підприємствах зросла вдвічі

Звіт
Укрінформ
Кількість роботів, що працювали у промислових секторах у 2022 році в усьому світі, сягнула рекордного показника в 3,9 мільйона. Середня щільність роботів також сягнула історичного максимуму - 151 робот на 10 тисяч співробітників, це більш ніж удвічі більше, ніж вимірювали лише 6 років тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Robot Report.

ВідеоInternational Federation of Robotics

За даними звіту Міжнародної федерації робототехніки (IFR), щільність діючих промислових роботів на 10 тис. працівників у країнах світу сягнула рекорду - 151 робот на 10 тис. людей.

«Дані про щільність застосування роботів показують стан автоматизації в усьому світі та дозволяють нам порівнювати регіони та країни. Швидкість впровадження робототехніки на підприємствах у всьому світі вражає: нова глобальна середня щільність роботів сягнула історичного максимуму - 151 робот на 10 тис. співробітників - це більш ніж удвічі більше, ніж вимірювали лише шість років тому», - зазначила президентка IFR Марина Білл.

За даними IFR, у 2022 році Південна Корея була найбільш автоматизованою країною за кількістю роботів. Щільність застосування роботів у країні становила 1 012 роботів на 10 тис. співробітників. Робототехнічна промисловість Південної Кореї все ще розвивається. Починаючи з 2017 року, щільність застосування роботів збільшується у середньому на 6% щороку.

Читайте також: У США відкриють фабрику масового виробництва двоногих роботів-гуманоїдів

Услід за Південною Кореєю йде Сінгапур з 730 одиницями на 10 тис. співробітників.

У 2022 році Німеччина була третьою найбільш автоматизованою країною з 415 роботами на 10 тис. працівників.

Як повідомляв Укрінформ, південнокорейська компанія HL Mando, що спеціалізується на компонентах для електромобілів і безпілотних транспортних засобів, розробляє автономного робота Parkie, який самостійно паркуватиме автомобіль.

Фото: therobotreport.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-