Toyota встановила рекорд з виробництва авто

Toyota встановила рекорд з виробництва авто

Укрінформ
Японська компанія Toyota Motor заявила про рекордне зростання свого виробництва - із січня по листопад із конвеєрів її заводів зійшло понад 9,23 мільйона автомобілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

В компанії очікують нарощування виробництва в останньому місяці, грудні, та виходу на рекордні 10 мільйонів одиниць Toyota і Lexus за підсумками року. Попереднього річного максимуму виробництва в 9,05 мільйона одиниць було досягнуто в 2019 році.

Оптимістичні сподівання автовиробник пояснює високим попитом і пожвавленням упродовж року продажів своїх авто у Північній Америці, Європі та Китаї.

Рекордне значення виробництва компанія зафіксувала й за підсумками одного місяця. У листопаді виробництво авто на всіх заводах Toyota у світі зросло на 11,2% порівняно з роком раніше і вперше досягло позначки 926,6 тисяч автомобілів, що є найбільшим в історії компанії за один місяць.

Автовиробник також повідомив про місячний максимум проданих за один місяць авто – у листопаді глобальні продажі Toyota зросли на 13,6% до понад 905 тисяч авто, що є рекордом місяця.

При цьому продажі за межами Японії зросли на 11,5% - до більш ніж 765 тисяч одиниць, що також є рекордним показником за один місяць, завдяки популярності гібридних автомобілів на тлі уповільнення попиту на електрокари. Продажі на внутрішньому ринку зросли на понад 27% - до майже 140 тисяч автомобілів.

Читайте також: Toyota до 2026 року збільшить продажі «зелених» авто у Європі

У листопаді автовиробник продав по всьому світу близько 344 тисяч електрифікованих автомобілів, категорія яких включає гібридні, повністю електричні автомобілі та автомобілі на паливних елементах. Ця цифра на 53,4% більше, ніж роком раніше.

Як повідомляв Укрінформ, південнокорейська компанія Hyundai презентувала оновлену версію седана G80 третього покоління для локального ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-