Китайський виробник Nio представив електричний седан люкс-класу

Китайський виробник Nio представив електричний седан люкс-класу

Укрінформ
Китайський виробник електромобілів Nio Inc. у суботу, 23 грудня, представив флагманський седан ET9.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Очікується, що доставки чотиримісного седана під назвою ET9 розпочнуться в першому кварталі 2025 року з орієнтовною початковою ціною у близько 800 000 юанів ($112 000).

При цьому автомобіль дорожчий, ніж Model S від Tesla, вартість якого починається з 698 900 юанів у Китаї. Натомість компанія вважає, що седан буде конкурувати з серією Panamera від Porsche AG і розкішною серією S від Mercedes-Benz Group AG.

Зазначається, що ET9 буде оснащений п’яти нанометровим автомобільним чипом від Nio і великими циліндричними елементами батареї.

Автомобіль також буде сумісний з платформою надшвидкої зарядки 900 Voltage, яка може збільшити запас ходу на 255 кілометрів за 5 хвилин.

Читайте також: Hyundai, Kia, Mercedes-Benz і Porsche відкликають у Кореї понад 210 тисяч авто

«Інтегрована з більш ніж 100 повноцінними технологіями NIO, NIO ET9 досягає нового рівня інновацій і технологічного розвитку», - заявив засновник і гендиректор компанії Вільям Лі.

Як повідомляв Укрінформ, найбільший у Китаї та один зі світових лідерів у виробництві електромобілів компанія BYD збудує в Угорщині свій перший європейський завод із виробництва електрокарів.

Фото: NIO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-